Enola Rose innovatív termékcsoport

Gyakori kérdések

A kollagén termékekkel és a rendeléssel kapcsolatos kérdések

Mire jó a kollagén kapszula?

A kollagén hatása nagyon sokrétű: többek között a bőrt puhává, rugalmassá teszi, felveszi a harcot a ráncokkal, a striákkal, a narancsbőrrel, elhalványítja a hegeket, véd a káros UV-sugárzástól. A töredezett körmöket helyreállítja, növekedésüket felgyorsítja. A kollagén a csontok, az izmpólyák (fascia) és az ízületek egészségét is támogatja.

A kollagén hajhullásra is jó?

A kollagén általánosságban jót tesz a bőrnek, így a fejbőrnek is, ezáltal a hajhagymák könyebben fel tudják venni a tápanyagokat a szervezetből és szép, erős hajszálaink nőnek. A kollagén hiányból adódó hajhullást megállítja, hozzájárul az egészségesebb, dúsabb hajkoronához. A hajat védi a kiszáradás ellen, fényesebbé teszi, kevésbé válik töredezetté.

Milyen alapanyagokat tartalmaz az Enola Rose kollagén?

  • Marha kollagén
  • Csirke kollagén
  • Hialuronsav
  • Q10-koenzim
  • Réz
  • Cink
  • A-vitamin

Miért van kétféle kollagén a termékben?

A komplex készítmény kifejezés azt jelenti, hogy két típusú kollagént tartalmaz a termék, amelyek egyszerre fejti a kollagénekkel szemben támasztott nutrikozmetikai hatást, illetve támogatja az izületek megfelelő működését. A hidrolizált marha kollagén peptid a külsőnk, tehát a bőrünk, a hajunk és a körmeink szépségét biztosítja; amíg a kíméletes eljárással készült (denaturálatlan) csirke kollagén belül fejti ki hatását, és támogatja csontjaink, izmaink, ízületeink egészségét.

Miből adódik a kétféle különböző hatás?

A lokális hatásfok a peptidek méretéből és gyártási eljárásából adódóan eltérő lehet: minél kisebb a molekulák mérete, annál könnyebben képesek a sejtekbe bejutni és ott kedvező hatást kifejteni. Az általunk használt két féle kollagén különböző eljárással, és molekulamérttel készült,.

Milyen mennyiségű rézre van szüksége szervezetünknek?

Optimális esetben napi minimum 1 mg-ra, a 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján. Az Enola Rose Collagen kapszula napi adagja (4 kapszula) 4 mg rezet tartalmaz. A réz felnőttekre vonatkozó legfelső biztonságos napi szintje 5 mg, tehát ez a maximális mennyiség, amely az összes forrásból származó, napi rendszeres rézbevitel mellett az egészségre feltehetően nem fejt ki kedvezőtlen hatást.

Milyen élelmiszerekben található meg a réz?
A táplálkozásban kiváló rézforrás a hüvelyesek, a csiperkegomba, a gabonafélék és a máj.

Milyen kedvező élettani hatásai vannak a réznek?

A réz hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szervezetben részt vesz a normál vasszállításban, valamint hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához. A réz támogatja az idegrendszer és az immunrendszer normál működését.

Honnan szerezzük be az alapanyagokat?

Az alapanyagok beszerzése során törekszünk arra, hogy minden összetevőt a környező országokból szerezzünk be. Néhány alapanyagot azonban csak távolabbi országokban állítanak elő, ezért azokat mi is csak onnan tudjuk megvásárolni. Az alapanyagok minőségét gyártási tételenként saját vagy külső labor bevonásával átvizsgáltatjuk, és a vizsgálati eredményeket összevetjük a gyártó által kiadott dokumentumokkal. Minőség tekintetében nem kötünk kompromisszumot! Nem az olcsóságra, hanem a tökéletességre törekszünk.

Kinek ajánljuk leginkább a kollagén szedését (pl. idősek, fiatalok)?

Testünk az egyén szervezetétől és étkezési szokásaitól függően, körülbelül 25 éves korunkig termel elegendő mennyiségű kollagént. A kollagént 25 éves kor alatt is lehet fogyasztani, akkor sem káros az egészségre.

Mennyi időre elég egy doboz kollagén?

Egy doboz kollagén egy havi adagot tartalmaz, ha a csomagoláson feltüntetett napi mennyiséget (4 kapszula) fogyasztjuk belőle. Ettől természetesen el is térhetünk, a beszedett napi mennyiség függvényében ezért változhat, hogy mennyi ideig tart ki egy doboz készítmény. A napi adagot ne lépjük át!

Szedhetek az ajánlott napi adagnál kevesebb kapszulát is?

Egyéni toleranciától, életkortól, valamint az egyén szervezetétől függ, hogy kinek mennyi az ideális napi adag. Mi azt javasoljuk vásárlóinknak, hogy fokozatosan kezdjék el fogyasztani a kapszulát, így az általunk ajánlott napi adag az alábbiak szerint növelhető:

1-15. nap: 1 kapszula,

15-30. nap: 2 kapszula,

a 30. naptól 3-4 kapszula.

Ismétlő kúrához napi 1 kapszula bevételét javasoljuk.

Kell szünetet tartani a kollagén fogyasztásában?

Mi az Enola Rose-nál azt valljuk, hogy minden étrend-kiegészítőt kúraszerűen érdemes szedni, ahogy régen az emberek a gyógynövényeket is fogyasztották. Többek közt ennek az egyik oka az, hogy ezáltal a szervezet természetes előállító képessége nem szűnik meg, vagy nem áll át „kényelmi funkcióba”, és bizonyos enzimatikus folyamatok aktívak maradnak. Így később, a táplálékkal elfogyasztott vitaminokat és nyomelemeket hagyományos módon is elő tudja állítani a szervezet. 

Javasoljuk, hogy a kúra végeztével, a kúra időtartamával azonos hosszúságú szünetet tartsunk. Ha például 4-6 hónapig szedtük a kollagént, akkor utána 4-6 hónap kihagyást iktassunk be. A szünet ideje alatt természetesen más készítmények fogyasztása lehetséges és ajánlott, de erre vonatkozó alapanyag javaslatokat később osztunk meg veletek.

Van a kollagénre hosszútávú felhasználási javaslat?

A tudományos kutatások többsége 3-7 héten keresztül, átlagosan napi 2000-5000 mg kollagén adagolásával zajlik, de hosszabb, 5-6 hónapos kísérleteket is végeztek már hasonló eredményekkel, mellékhatások nélkül.

Mikor érdemes bevenni a kapszulát?

Két étkezés között, elosztva.

Mi történik, ha éhgyomorra fogyasztom el a napi adagot?

Számos készítmény bevehető üres gyomorra, de a kollagént nem ajánljuk éhgyomorra fogyasztani. A kapszula számos komponense jobban tud hasznosulni más makrotápanyagok és emésztőenzimek jelenlétében.

Mennyi vízzel vegyük be a kapszulát? Más folyadékkal is be lehet venni?

Egy pohár vízzel fogyasszuk, lehetőség szerint kerüljük az édesített italokat.  

Akkor is használ a kapszula, ha a kapszulahéjat nem akarom lenyelni?

A kapszulahéj megvédi a hatóanyagokat, illetve lassabban adja le őket, ez kedvez a bio hasznosulásnak. Ha valakinek kényelmesebb a kapszula tartalmát vízzel, tejjel vagy joghurttal elkeverve fogyasztani, az sem probléma, de a hatás akkor néhány nappal később fog jelentkezni.

Szedhetik a kapszulát terhesség, vagy szoptatás ideje alatt?

Igen, szedhetik. Rézből az ajánlott napi bevitel felnőtt korban 1mg, azonban terhesség és szoptatás során fokozódik a réz igény (min. 1,3 mg/nap). Napi maximum 2 kapszula fogyasztását ajánljuk. 

A termék nem tartalmaz olyan összetevőt, amely miatt a szoptatós édesanyák ne szedhetnék. A piacon elérhető számos kismama vitamin tartalmaz rezet és cinket is, ahogy az ENOLA ROSE COLLAGEN kapszula is.

Férfiak számára is hasznos a kollagén?

Igen, nagyon is! A kollagén, illetve a vitaminok nem tudják, hogy férfiak vagy nők fogyasztják őket, nemtől függetlenül hasznosulnak a szervezetben.

Gyermekek is szedhetik a kapszulát?

Nem ajánlott gyermekeknek.

Miért csak 2 doboz elfogyasztása után érzem a kollagén hatását?

A kollagén hatásainak megjelenése egyéni tolerancia és anyagcsere függő. Vannak, akik már 10 nap múlva látják a változást, mások csak később észlelik a kollagén jótékony hatásait. Előbb-utóbb mindenki a ráncok csökkenéséről, a striák elhalványodásáról, a pattanások eltűnéséről, feszesebb, puhább bőrről és sok babahajról számol be.

Lehet a kapszulát más kollagénnel vagy étrendkiegészítővel együtt szedni?

Termékünk egy komplex készítmény, felesleges pénzkidobás még plusszban más szépészeti készítményekre is költeni.

Milyen mellékhatása lehet, ha túl sok kollagént fogyasztunk?

Mi egyértelműen kapszula formában ajánljuk fogyasztani hosszú távon a kollagént és azt valljuk, hogy elegendő a napi adagban lévő mennyiség is.

Sajnos, mint minden étrendkiegészítőnél, a kollagén túladagolása esetén is jelentkezhetnek mellékhatások. A túlzott kollagénképződés (pl. heves fibroplaszt aktivitást okoz), ún. scleroderma betegség kialakulását okozhatja, amely a bőr megvastagodásával, megkeményedésével, és a felhám alatti réteg vizenyősödésével járhat. Súlyosabb esetben kóros elváltozások alakulhatnak ki a belső szervekben, kapilláris erekben és a csontokban.

Mennyi a termék szavatossági ideje?

2 év. A gondosan lezárt dobozban sértetlenül maradnak a kapszulák, ezért felbontás nélkül a termék két évig eláll.

Hogyan történik a kiszállítás?

A kiszállítást az MPL végzi, akikkel maximálisan elégedettek vagyunk. A rendelések számától függően, heti 1-2 nap állítjuk össze a csomagokat és adjuk postára. Utánvét és Foxpost-on történő kézbesítés esetén előzetesen értesítést küldünk a szállítás, illetve a csomagátvétel várható időpontjáról. Ahogy a bemutatkozó részben is írtuk, az Enola Rose egy kis csapatot takar, mindannyiunknak van főállása is, ezért napi szinten csak korlátozott számban tudunk csomagokat feladni. Természetesen a jövőben mi is szeretnénk a leggyorsabban szállítók közé tartozni.

Lesz új Enola Rose termék?

Igen, van néhány új ötletünk. Egyelőre viszont azt szeretnénk, ha a kollagén készítményen keresztül ismernétek meg minket és a minőségpolitikánkat.