Enola Rose innovatív termékcsoport

Melyik a kollagén pótlás legjobb formája?

Az internetet böngészve számtalan cikket találhatsz a kollagén fajtáiról, a kollagén termékek jótékony hatásairól. Azzal viszont kevés írás foglalkozik, hogy vajon a kollagén kapszula vagy a kollagén italpor szedésével érhető el látványosabb eredmény. Az alábbiakban most ennek fogunk utánajárni.

A szervezetünk „ragasztójaként” emlegetett kollagént a testünk folyamatosan termeli, viszont az életkor előrehaladtával többet használ fel az olajozott működéshez, mint amennyit önmaga képes előállítani. A szakemberek ezt felismerték, ezért 25-30 éves kor táján már javasolják a kollagén pótlását a szervezetben. Ehhez a kollagén termékek széles palettája áll rendelkezésünkre, de vajon melyik a legjobb kollagén termék? Milyen formában érdemes bejuttatnunk a szervezetünkbe ezt a fontos fehérjét?

A kollagén termékek nem tisztán, hanem kollagén peptid formájában tartalmazzák a kollagént, amely így könnyebben hasznosítható a szervezet számára. A kollagén termékek közül a folyékony kollagén és a kollagén italpor hatóanyag-tartalma általában igencsak magas, de a szervezetben a felszívódás során sok hatóanyag kárba is vész. A kollagén por fogyasztásának ajánlott napi mennyisége 5-10.000 mg, amíg a kollagén kapszula esetében elegendő naponta 1.500-3.000 mg-ot magunkhoz venni.

Mi az oka ennek a nagy különbsgének?

A kapszula fizikailag megvédi a hatóanyagokat a gyomorsavtól, amely a folyadékban oldott porokat viszont károsítani tudja. A kollagén italok gyorsabban, már a bélrendszer felső szakaszában felszívódik, így nem tud annyi kollagén hasznosulni, mint kollagén kapszula szedésekor. A kollagén kapszula sértetlenül juttatja el a kollagént a középső és az alsó bélszakaszba. Lassabban szívódnak fel a hatóanyagok, a szervezetedet hosszabb ideig látja el kollagénnel. Kollagén kapszula szedése esetén nem kell attól tartanod, hogy a kollagén felhasználás nélkül ürül ki a testedből.

A kollagén kapszula nagy előnye a kollagén italporokhoz képest, hogy egyszerűen, bárhol, bármikor bevehető, nem kell semmiben feloldani vagy elkeverni. A kollagén ital esetében ráadásul a kollagén jellegzetes szagát és ízét sem tudod elnyomni, amelyet a kollagén por gyártásánál ízesítéssel próbálnak meg elérni.

A kollagén por ízesítésével az egyik probléma, hogy hiába választasz ki egy általad kedvelt ízt, ha minden nap fogyasztod, rá fogsz unni, vagy ami még rosszabb, meg is undorodsz tőle. Hiszen tegyük fel, hogy a kedvenc ételed a sajtos makaróni. Ám ha minden nap sajtos makarónit ennél, valószínűleg nem telne egy hét, és úgy éreznéd, hogy többé rá sem tudsz nézni, pedig mennyire szeretted. Nos, valahogy így van ez az ízesített kollagén por esetében is.

A másik probléma, hogy a gyártók a kollagén por ízesítéséhez mesterséges összetevőket, aromákat és édesítőszereket használnak fel, hogy a kollagén mellékízét semlegesíték. A kollagén kapszula esetében erre nincs szükség. Az Enola Rose kollagén kapszula, felesleges összetevőktől mentes, garantáltan természetes hatóanyagokat tartalmaz.

Az Enola Rose kollagén kapszula a marha és csirke kollagénen túl olyan hatóanyagokkal van kiegészítve, mint az A-vitamin, a cink és a réz. Az A-vitaminról köztudott, hogy jelentősen hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához. A cink többek között támogatja a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét és a haj normál állapotának fenntartását. A réz erősíti a kötőszöveteket és hozzájárul a haj és a bőr normál pigmentációjához. Mindhárom hatóanyag pozitív hatással van az immunrendszer működésére is.

Az Enola Rose kollagén kapszula hialuronsav és Q10-koenzim hozzáadásával készül, amely összetevők vízmegkötő, sejtvédő hatásuk miatt fontosak. A kollagén hialuronsav együtt még hatékonyabban tud tenni szépségünk és egészségünk megőrzéséért.

A kollagén kapszula kontra kollagén por megmérettetésben tehát egyértelműen a kollagén kapszula a nyerő. Egyszerűbben bevihető a szervezetbe, ahol a kapszula a gyomorsav káros hatásainak ellenáll, és a kollagén a bélrendszerben a legjobb helyen tud felszívódni. A kollagén porral ellentétben a kollagén kapszula esetében nincs kellemetlen mellékíz vagy mesterséges összetevők. Az Enola Rose kollagén kapszula ráadásul olyan egyéb hatóanyagokat is tartalmaz, amelyekkel a kollagén fantasztikus hatása tovább fokozható.